Türkiye’nin karpuz üretim merkezlerinden Adana’da, üretici bu dönem hayal kırıklığı yaşıyor. Tarlada kilogram fiyatı 1-2 TL’ye kadar gerileyen karpuzlar, üreticinin elinde kaldı. Emeğinin karşılığını alamayan kimi çiftçiler, yansılarını göstermek için hasat ettikleri karpuzları satmak yerine tarlada parçaladı.
Çiftçiler, artan gübre, mazot ve personellik maliyetleriyle yetiştirdikleri karpuzun, market raflarında 14-15 TL’ye satılmasına isyan etti. Üretici ile tüketici ortasındaki büyük fiyat farkı, hem kamuoyunun hem de çiftçilerin yansısını çekti.
Adanalı çiftçiler yetkililere davette bulunarak, üreticinin korunması ve aracıların denetlenmesi gerektiğini vurguladı. “Bu kaidelerde üretim yapmak imkânsız hale geldi” diyen üreticiler, gelecek dönem için telaşlı olduklarını belirtti.
More Stories
Maddi İmkansızlıklar Nedeniyle Tedavi Olamayan Asel Ecrin’in Dramı
Down Sendromlu Göktuğ Onur’un Masa Tenisi Başarısı
Adana’da Bayanların Salça Mesaisi Başladı