Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçiliği tarafından “Türk Mutfağı Haftası” aktifliği düzenlendi.
“21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası” kapsamında, Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçiliği tarafından bir otelde özel bir resepsiyon gerçekleştirildi.
Resepsiyon, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) iş birliğiyle gerçekleştirildi.
Kuveyt Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Sadık Marifi’nin onur konuğu olduğu resepsiyona, Kuveyt’te misyon yapan diplomatik misyon temsilcileri, gastronomi bölümünden önde gelen isimler, ünlü şefler, seyahat acenteleri, toplumsal medya fenomenleri ve basın mensuplarından oluşan davetli kümesi katıldı.
Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi Tuba Parıltı Sönmez, açılış konuşmasında Türk mutfağının dünya mutfakları ortasındaki eşsiz pozisyonuna dikkat çekerek, esaslı tarihine, sıhhat şuuruyla örtüşen yapısına ve sürdürülebilir niteliklerine vurgu yaptı.
Sönmez, Türkiye ile Kuveyt’in ortak bedelleri ortasında yer alan misafirperverlik ve mutfak kültürüne duyulan takdirin altını çizerek, bu cins aktifliklerin iki ülke ortasındaki dostluk ve kültürel bağları daha da güçlendireceğine olan inancını lisana getirdi.
Resepsiyonda, Türk mutfak kültüründeki klâsik pişirme teknikleri hakkında sunum gerçekleştirildi. Konuklar, itinayla hazırlanmış çeşitli Türk yemeklerini, tatlılarını ve içeceklerini deneme fırsatı buldu, tanımları hakkında bilgi aldı.
Kuveyt Türk Okulu öğrencilerinin klasik Türk halk dansları gösterisi, gecenin öne çıkan anlarından biri oldu ve izleyicilerden büyük beğeni topladı.
More Stories
Hayvan yüklü iki kamyonet Digor kavşağında çarpıştı: 3 yaralı, 1 büyükbaş hayvan telef oldu
Kırmızı ışıkta geçen motosiklet şoförü minibüse çarptı, hayatını kaybetti
Omzunda borularla yürüyordu, otomobile takılıp takla attı