Çukurova Üniversitesi Bilim Bağlantısı Ofisince “Dünyaları Yiyoruz” isimli memleketler arası gastronomi aktifliği düzenlendi.
Yüreğir Belediyesi Gastronomi Mutfağı’nda gerçekleştirilen aktifliğe farklı ülkelerden katılanlar, kendi kültürlerine ilişkin yemekler hazırladı.
Çukurova Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı öğretim üyeleri de iştirakçilere hem yemek hem de sunum yapmayı anlattı.
Hazırlanan yemekler daha sonra ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş de hazırlanan yemekleri tattı.
Beriş, yaptığı açıklamada, çok kültürlü sofraların değerine değinerek, “Bu tıp etkinlikler sırf damak tadımızı değil, müsamahamızı ve kültürel zenginliğimizi de geliştiriyor.” dedi.
More Stories
Alkollü Şoföre Rekor Cezalar
Adana’da Bebeği Mahsur Kalan Anneye İş Makinesiyle Yardım
Zihinsel engelli genç kıza cinsel akından yargılanan sanıktan “Uyuyordum” savunması